Nemzeti Sport SztárChat - 2004. 01. 07.
Szerdán, 12-13 óra között Sebők Vilmos, a csapatot kereső válogatott labdarúgó válaszol az Önök kérdéseire.

lele
király vagy vili! te lenne egy kérdésem. 19 éves vagyok régebben fociztam budapesti serdülőcsapatokban. mr jó 3 éve nem játszom mert volt egy sérülésen. szerinted 19 évesen ujta lehet kezdeni?? kérlek irj.levi

Sebők Vilmos
Mindent lehet, de pont ez a legfontosabb időszak, 14-19 éves kor között egy futballistánál, amikor igazából megszerezheti fizikailag és technikaliag a futbalhoz szükséges képességeket. De sok gyakorlással és kitartással megpróbálhatod pótolni, ami kimaradt az elmúlt három évben. a magar futballnak mindenképpen szüksége van a sok fiatalra, hiszen az egyik legnagyob gond, hogy elfordultak a fiatalok a futballtól. Úgyhogy hajrá!


Soccer
Helló!Te mikor leszel a régi Sebők Vili aki példakép volt? Sok sikert szia

Sebők Vilmos
Örülök, ha valakinek valaha a példaképe voltam, képzelem, mit szólnak ehhez a hozzászólók. Ha az is voltam, arról ugyanúgy nem tehetek, mint ahogy arról sem, ahogy a legtöbb esetben negatív híremet keltették. Annak örülök, ha megbecsülnek, remélem, hogy lesz még alkalmam bebizonyítani, hogy a másoknak oly fontos külsőségek mellett a futballpályán is lehet rám számítani.


5kg töpörtyű
Ha elmennél megnézni egy európai élcsapat edzését, már akkor úgy kimerülnél, hogy nem lenne többet kedved a foci-imitáláshoz... TÉNYLEG! Szerintem összedobnánk neked a pénzt az útra!

Sebők Vilmos
Cottbusban akármilyen hihetetlen, kétszer annyit edzettünk, mint a Bayern München játékosai. Volt olyan edzőtáborunk Svájcban, kétezezötszáz méter magaslaton, napi három edzéssel, amikor az ágyba százas pulzussal feküdtünk be és reggel hétkor kezdődött az egész elölről. Ezek azok a dolgok, amiket egy szurkoló nem érzékel, sajnos mi nagyon a kirakatban vagyunk és ezért ha nincs siker, akkor nem látják, hogy emögött ettől függetlenül azért mennyi munka van.


Porsche Hungária
Vili! Mikor fogsz már végre a focival is foglalkozni? Mert eddig reklamálásokon, köpéseken, gatyaletolásokon kívül nem sokat láttunk tőled. Hidd el az emberekből nem a rosszindulat beszél, csak furcsa, hogy valaki ilyen 0 teljesítménnyel sz.rrá keresi magát. Mert ha kiemelkedően teljesítenél hidd el, még azt sem irigyelnénk ha a f..odon is egy Porsche lógna és az egész stadion zselében úszna, de amit az elmúlt időben mutattál az elég gyatra.

Sebők Vilmos
Porsche után egy másik visszatérő, klasszikus téma: a gatyaletolás. A Siófok elleni meccsen a kilencvenedik percben lőtt góllal nyertünk. Óriási eső volt és a gólöröm közben, ahogy csúsztunk letolódott a nadrág, nem én húztam le. Ez is úgy maradt meg az emberekben, hogy negatív híremet keltették.


Hajrá Újpest
Kedves Vilmos! Ha jól tudom Kevin Kuranyinak is Porschéja van. Ebben legalább felveszed vele a versenyt.- Azt mondják a magyar futbalisták nem érdemlik meg a pénzüket, te mit gondolsz erről a felvetésről? Játszanál-e az Újpestben újra ebben a nehéz időszakában a klubnak? KLUBHŰSÉG -

Sebők Vilmos
Na, akkor a Porsche! Látom sokan kíváncsiak rá. Tudomásul kell venni az embereknek, akiknek rossz érzésük van egy Porschéval kapcsolatban, hogy hat éve külföldön futballozom és a kocsiravalót ez idő alatt kerestem, nem a hazai fizetésekből. Sajnos, ez Magyarországon jellemző, hogy bujdokolni kell egy Porschéval, közben ez egyfajta motiváció is lehetne a fiatalok játékosok előtt, hogy ők is megengedhetik ezt maguknak, ha olyan szintre jutnak. Ezért nem is kell messzire menni, ahol a szurkolók körbeállják és gratulálnak a játékosnak, hogy ilyen autóra futja, míg nálunk ellenérzést vált ki sokakból.


Anonimusz
Szia Vili! Mi történt a tárgyalásokkal a Vasassal? Örülnék ha tavasszal láthatnálak a Fáy utcában. Arról tudsz valamit hogy Győri Jani hozzánk jön-e? Játszanál e a válogatottban?

Sebők Vilmos
A Vasas is megkeresett és szerettek volna hosszútávú szerződést kínálni nekem, természetesen jövőre nagy célokkal, de én úgy gondolom, hogy 51-szeres válogatottként, a Bundesligából nem szeretnék a magyar másodosztályban játszani.


Sanyi
Szia Vili. Emlékszel, hogy mi történt 1998. május 18-án. (Az egy szép nap volt)

Sebők Vilmos
Csak egyre tudok gondolni: az Üllői úti, Ferencváros elleni döntetlenre, ami tulajdonképpen az Újpest bajnoki címét jelentette. Telt házas meccs volt, igencsak emlékezetes, ráadásul tizenegyesből én rúgtam az Újpest gólját.


atis
szia Vili! szerinted mennyi az erkolcsi felelosegetek a fiatal gyerekek neveleseben a mutatot jatek, a pályan-, ill. azon kivuli viselkedesetekben. szerinted, hogy hat rajuk az a teny, hogy kizarolag a penzt tartjatok szem elott(persze elni kell!), de kozben megfeletkeztek a szakmai fejlodes szem elott tartasarol es arrol, hogy egy jatekosnak allandoan fejlodni kell? tobb szeretetet es alazatot erdemel ez a csodas jatek! mindezekkel egyut sok sikert kivanok! most nezem, 14 ora...

Sebők Vilmos
Természetesen a gyerekek előtt mi vagyunk szem előtt, így rólunk kell példát venniük, éppen ezért felelősséggel tartozunk, viszont alapjában véve az utánpótlás-nevelés egy sokkal összetettebb probléma. Úgy gondolom, az utánpótlás-nevelés feltételeit meg kell teremteni ahhoz, hogy a a fiatalok nagyobb sikereket érjenek el, mint a maiak.


Alice
Szia Vilma! Mennyit futsz a Cooper teszten? csá.

Sebők Vilmos
Cottbusban minden évben fizikai felmérések voltak, többek között a Cooper-teszt, ahol minden alkalommol az első háromban végeztem csapaton belül. A Németországban eltöltött évek midnenképpen megalapozták a jelen pillanatban is jó fizikai állapotomat.


Frankee
Milyenek az esélyei annak, hogy Egerszegen folytatod, illetve kiket ismersz a jelenlegi csapatból? Csak a Zete!

Sebők Vilmos
Jelen pillanatban úgy néz ki, ha Magyarországon folytatom a pályafutásomat, akkor a ZTE lesz a csaptom. Többször beszéltem a csapat vezetőivel, akik a jövő csapatát velem képzelik el és éppen ezért egy komoly ajánlatot tettek, napok kérdése, hogy véglegesen aláírjuk a szerződést. Több játékossal játszottam már együtt a válogatottban, vagy akár egy klubban, úgyhogy nem teljesen ismeretlen számomra a közeg.


Gera
Mit szólsz Szabicshoz? Nem vagy irigy?

Sebők Vilmos
Természetesen semmiféle irigység nincs benne, sőt, büszke vagyok rá, mint magyar és óriási sikerként könyvelem el, hogy ilyen fiatalon meghatározó játékos a Bundesligában. És remélem, töretlen lesz a fejlődése és a későbbiekben egy még komolyabb csapatban is játszhat.


pippo
Szia Vili! Mi a véleményed Matthäus kinevezéséről? Játszottál még annak idején ellene a Cottbusban? Hogy érzed, nála könnyebben visszakerülhetsz a válogatottba?

Sebők Vilmos
Úgy gondolom, hogy mi volt, az nem számít, az, hogy Németországban játszottam nem hiszem, hogy előnyt jelentene számomra. egy maximalsita ember, aki csak a jelennel foglalkozik és nem számít, ki hol mit csinált régeben. De ez így természetes, úgyhogy a pályán kell bizonyítani. Ellene nem játszottam.


Janci
Szia! Szerinted ki a legfelkészültebb általad leginkább elismert 3 edző Magyarországon. Ki az a magyar támadó,aki ellen a legnehezebb volt játszanod eddig? Mond neked valamit ez a név: Mihalecz?

Sebők Vilmos
Azokról tudok véleményt mondani, akikkel együtt dolgozhattam, Csank, Bicskei és Garami mindenképpen a legjobb edzők között van és Várhidi Péter is igen tehetséges edző. Kenesei Krisztián jó futballista, nemzetközi szinten is megállja a helyét. Mihalecz Istvánnak természetesen ismerem a múltját, remélem személyesen is lesz alkalmam megismerni a jövőben, eddig még nem találkoztam és beszéltem vele.


Peti
Hello Vili! Visszatérnél Újpestre, ha hivnának?

Sebők Vilmos
Természetesen minden vágyam az volt, hogy Újpesten játszak, mivel sokat köszönhetek a klubnak, de annak ellenére, hogy vártam a hívásukat, semmiféle jelzést nem kaptam arról, hogy számítanának rám. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy még egyszer lila-fehérben fogok majd játszani.


wallace
szeva!! gondolom sok gunyos kerdes fog erkezni hozzad,tudod,otthon sok az irigy,ezert en nem teszek fel ilyet. hibasnak erzed-e magad,hogy ilyen negativ kep alakult ki rolad? igaz-e,hogy sok evvel ezelott,amikor az ujpesttel kulfoldon turaztatok,nem hagytad az ellenfelben jatszo magyar csatart(kovacs jozsef) kiralykodni,hogy ezaltal szerzodest kapjon? sikerekben gazdag uj evet!!!

Sebők Vilmos
Aki nem ismer, az sajnos sokszor negatívumokat mond és képzel rólam, ez sajnos idehaza nagyon jellemző, de aki ismer engem, az tudja, hogy milyen ember vagyok és tudja, hogy komolyan veszem a magánéletemet és sportot egyaránt. Sajnálom, hogy Kovács Józsefnek nem sikerült a külföldre történő szerződés, de szerintem nem rajtunk múlt, sokkal inkább rajta.


Anonim
Hogy látod, mennyire örülnek a magyar edzők és játékosok Matthaus érkezésének? Sokak szerint ugyanis az edzők nem örülnek a német szakembernek, és ezért nem fogják igazán segíteni a munkáját. És mennyit jelent egy csapat szempontjából az edző személye? A válogatott ugyanis elég sok edzőt fogyasztott már, de eddig sem az edzőkön múlt, legalábbis szerintem!

Sebők Vilmos
Jópár játékossal beszéltem már erről, mindegyikük egy kis kiváncsisággal és nagy elszántsággal vág neki az új kihívásnak, de mindenki úgy véli, hogy a továbbjutáshoz nagy bravúrra lenne szükség és csodákat ne várjunk az új kapitánytól.


jhferi
Helló!! Szerinted mennyi esélyed van a válogatottba viszakerülni????????

Sebők Vilmos
Úgy gondolom, hogy koromnál és tapasztalatomnál fogva van esélyem a válogatottságra, természetesen a teljesítmény meghatározó lesz, ami az elkövetkezendő fél évben remélem újra nagyszerű lesz.

Köszönom a sok kérdést és az érdeklődést, valamint a biztatást. Remélem sok örömet szerzek még a nekem szurkolóknak.